Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen ja IT-tiedekuntien kehittämä Moveatis-sovellus on hieno esimerkki yhteistyöstä tiedekuntien välillä. Sovellusta käytetään liikunnanopettajakoulutuksessa kehittämään opettajaopiskelijoiden omaa opetusta. Sovellus on saanut opiskelijoilta paljon positiivista palautetta.

Sovelluksen kehittänyt projektiryhmä on tyytyväinen monitieteiseen yhteistyöhön. IT-tiedekunnan loppuvaiheen opiskelijat saavat kokemuksen asiakkaan tarpeista lähtevään projektityöskentelyyn ja tilaajana toiminut liikuntatieteiden tiedekunta puolestaan heidän opetuksen kehittämistarpeista syntyvän verkkosovelluksen opetus- ja tutkimuskäyttöön.

”Tämä sovellus (Moveatis) on hieno osoitus siitä, että meiltä löytyy monenlaista osaamista Jyväskylän yliopistosta. Kun osaamista on mahdollista hyödyntää ja yhdistää, niin saadaan tällaisia toimivia sovelluksia opetuksen tutkimuksen tarpeisiin kohtuullisin kustannuksin.”

Sovellus on vapaasti käytettävissä ja käyttäjä voi tarvittaessa muokata tarkkailtavia kategorioita. Moveatis on siten käytettävissä myös liikuntatuntien ulkopuolella esimerkiksi luokkahuoneopetuksen tai urheiluvalmennustilanteen tarkkailuun.

Moveatis-sovellus löytyy osoitteesta: https://moveatis.sport.jyu.fi/ ja lisätietoa sovelluksesta ja kehittämishankkeesta: nelli.lyyra@jyu.fi

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.