Tiina Mac Laverty on taidehistorioitsija, jonka työura on painottunut digitaalisten palveluiden kehittämiseen niin kulttuuri-, media- ja finanssisektoreilla. Tiina kokee, että Jyväskylässä suoritetut yliopisto-opinnot antoivat valmiudet rohkeaan asenteeseen ja kyvyn omaksua uusia asioita ja yhdistää osaamistaan ennakkoluulottomasti. Nämä taidot ovat mahdollistaneet hänelle monipuolisen työuran.

Tampereelta kotoisin olevan Tiina Mac Lavertyn haaveena oli arkkitehdin ammatti. Hän haki opiskelemaan alalle, muttei saanut ensimmäisellä kerralla opiskelupaikkaa. Niinpä hän käänsi katseensa Jyväskylän yliopistoon ja siellä taidehistorian opintoihin, sillä taide on aina ollut tärkeä osa hänen elämäänsä.

Taidehistorian ohella tärkeimmäksi aineeksi nousi psykologia. – Psykologian puolella olen kiinnostunut erityisesti organisaatio- ja työpsykologiasta, Tiina kertoo. Toinen tärkeä sivuaineopintokokonaisuus oli Cultural Management eli kulttuurijohtamisen ja kulttuurihallinnon opinnot. Tiina menestyi opinnoissaan hyvin ja sai stipendin Barcelonaan, jossa hän pääsi tutustumaan Itämeren ja Välimeren kulttuureita vertailevaan seminaariin.

 ”Cultural Managent-opintojen kautta sain paljon ystäviä, joihin pidän yhteyttä edelleen.”

Opiskelujen lomassa Tiina työskenteli Sara Hildénin taidemuseossa Tampereella. Pari vuotta kestäneellä äitiysloman sijaisuudella hän rahoitti yliopisto-opintojaan ja sai paljon kokemusta näyttelytoiminnasta, sekä oppaana toimimisesta ja taiteilijavideoiden tekemisestä näyttelyihin. Vuonna 1992 Sara Hildénin taidemuseon ja Pariisin kaupungin modernin taiteen museon välillä laadittiin sopimus Alberto Giacometti näyttelyn järjestämistä Tampereella. Tiina pitää suurena ylpeyden aiheena näyttelyn toteutumista ja näyttelyn itselleen tuomaa kansainvälistä työkokemusta.

Tiina Mac Laverty valmistui yliopistosta keskelle lamaa. Vaihtoehtoina oli ilmoittautua työttömäksi tai jatkaa opiskeluja. Tiina valitsi opiskelun, ja aloitti vuoden kestävän hypermediasuunnittelijan koulutuksen Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa. Koulutus sisälsi erilaisten multimediakokonaisuuksien ja verkkosivujen suunnittelua ja toteutusta. Koulutus avasi ovet uuteen nykytaiteen museoon, Kiasmaan. Tiina valittiin verkkomediasuunnittelijan tehtävään yli 100 hakijan joukosta. Hän oli vastuussa Kiasman ulkoisista ja sisäisistä verkkomediaratkaisuista. Kiasma tarjosi ainutlaatuisen tilaisuuden olla mukana yhteiskunnallisesti merkittävässä hankkeessa ja sen ”olohuonekonseptin” lanseerauksessa.

 ”Tämä tarkoitti silloista uusinta teknologiaa museoalalla; info-, kosketus- ja plasmanäyttöjä, intratoteutusta ja Kiasman näkyvyyttä julkisessa verkossa. Työ oli todella mielenkiintoista ja se sai kansainvälistäkin huomiota.”

Seuraavaksi uusia haasteita janoava Tiina Mac Laverty siirtyi projektipäälliköksi ensin TietoEnatorin erilaisiin digitaalisen palveluiden kehitysprojekteihin ja sen jälkeen Sanoma Oyj:n kehittämään projekti- ja portfoliohallintamenetelmiä. Tiinan asiakkaina ovat olleet muun muassa Osuuspankkikeskus, Suomen Pankki, Elisa, UPM-Kymmene ja kulttuurikeskus WeeGee.

Vaikka Tiinan työura on pullollaan mielenkiintoisia projekteja ja kehittämishankkeita, on väliin mahtunut työttömyyttäkin. – Hain sinnikkäästi töitä. Työpaikkahaastatteluissa pääsin usein kahden parhaan joukkoon, mutten tullut valituksi, Tiina kertoo. Erään hopeasijaan päätyneen työpaikkahaun jälkeen Tiinalle tarjottiin samalta työnantajalta toista työtehtävää.

”Aina kannattaa uskoa uusiin mahdollisuuksiin.”

Tällä hetkellä Tiina Mac Laverty työskentelee kehittämispäällikkönä Väestörekisterikeskuksessa, joka muuttuu vuoden vaihteessa Digi- ja Väestötietovirastoksi, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyvät. Viraston tehtävänä on edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvata tietojen saatavuutta ja tarjota palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin. Tiinan tehtäviin kuuluu viedä läpi laaja kehitystoiminnan ja palvelujohtamisen uudistus, jossa tiimitason ketteryys skaalataan sisältötyön portfoliotasoiseen ohjaamiseen. Tästä kokonaisketterästä mallista kertoessaan Tiina silmin nähden innostuu, hän on aivan selvästi löytänyt oman osaamisensa ytimen.

”Yhdistämällä palvelumuotoilu-, liiketoiminta-, prosessi- ja projektiosaamiseni pystyn edistämään palvelukehitystä, joka tuottavat aidosti arvoa liiketoiminnalle, asiakkaille ja työntekijöille”.

 

 

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.