Minna Hillebrandin työura ohjelmointialalla on ollut mielenkiintoinen. Ratkaisu lähteä opiskelemaan informaatioteknologiaa Jyväskylän yliopistoon ei ole kaduttanut. Siirtyminen työelämään ja eri työpaikkoihin on ollut sujuvaa ja saumatonta.  Kollegoissa ei myöskään ole ollut valittamista.

Jyväskylästä kotoisin oleva Minna Hillebrand valitsi Jyväskylän yliopiston yksinkertaisista syistä: muutto kotikaupungista ei houkutellut, koska kaverit ja poikaystävä asuivat kaupungissa. Lukion jälkeen matematiikka ja informaatioteknologia kiinnostivat Minnaa eniten, sillä hän tiesi työllistymismahdollisuudet alalla todella hyviksi.

” Vaikka pidin monesta aineesta lukiossa, oli kuitenkin vaikea hahmottaa mihin ammatteihin niitä opiskelemalla valmistuu. Useampi sukulainen oli IT-alalla töissä, joten läheltä löytyi valmiita malleja urapoluista. Tahdoin alalle, josta löytyy varmimmin töitä.”

Opinnot informaatioteknologian tiedekunnassa alkoivat vuonna 2000.  – Puitteet aivan uusissa tiloissa vastavalmistuneessa Agorassa olivat mahtavat, Minna kertoo. Opinnoille ei parempia olosuhteita olisi voinut toivoa. Koodaus kiinnosti eniten Minnaa ja sivuaineiksi hän valitsi matematiikkaa ja multimediaa.

” Ennen opintoja en osannut ohjelmoida ollenkaan, joten otin niitä kursseja paljon.  Ohjelmoinnin projektit olivat suoraan sovellettavissa työelämään ja algoritmit mukavan konkreettisia verrattuna matematiikkaan, joka on usein abstraktisempaa”.

Minna Hillebrand opiskeli nopeassa tahdissa maisteriksi. Hän valmistui jo kolmen vuoden opiskelun jälkeen, vaikka vastaan tuli hankaliakin kursseja.  Hän aloitti myös työskentelyn yliopistolla opintojen loppuvaiheessa.

” Tutor-ryhmästä  syntyi ydinporukka, joka suoritti perusopintoja yhdessä. En panostanut muuten opiskelijaelämään ollenkaan, vaan halusin valmistua mahdollisimman pian ja päästä töihin. ”

Minna työskenteli yliopistolla sovellusprojekteissa, lähinnä Korpin kehittämisessä. Yliopistolta hän siirtyi Tiedolle vuonna 2007, jossa hän teki erilaisia ohjelmointitehtäviä 13 vuoden ajan. Työnkuva pysyy IT-alalla tuoreena, koska alustojen ja teknologian kehitys on vauhdikasta.

”Projekteissa työkalupaletti vaihtuu todella nopeasti. Paljon on joutunut opiskelemaan lisää, mutta onneksi niin moni asia kiinnostaa. Myös mielenkiinnon kohteetkin ovat vaihtuneet vuosien myötä”.

Vuonna 2020 Minna siirtyi nykyiseen työpaikkaansa Polarille. Hänen työtehtäviinsä kuuluu markkinoinnin ja verkkokaupan kehittämistehtävät. Työtehtäviin kuuluu paljon sisällönhallintaa, työskentelyä sidosryhmien kanssa ja erilaisten integraatioiden suunnittelua ja toteutusta.  Tietenkin Polarin tuotteet tulee tuntea hyvin.

”IT-alalla tarvitaan monenlaisia henkilöitä ja erilaista osaamista. Kaikki ei voi hanskata kaikkea. Työporukoista tulee monipuolisia ja mukavia, mikä luo työviihtyvyyttä. On ollut myös äärimmäisen mukavaa huomata, että vanhoja tuttuja tulee vastaan uusissa työpaikoissa.”

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.