Mottona ”parempi huomenna”

 

Laukaalaislähtöinen Mikko Tupamäki on Jyväskylä Basket Academyn (JBA) päävalmentaja. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteen maisteriksi vuonna 2007. Miehen opiskelu ei kuitenkaan loppunut siihen. Tupamäen taskusta löytyvät valmennuksen ja testauksen maisterin papereiden lisäksi myös Suomen Koripalloliiton huippuvalmentajatutkinto (HKVT) kuin Euroopan 5. tason valmentajatutkintokin.

Opiskeluajoista Jyväskylän yliopistossa Tupamäellä on paljon hyviä muistoja. Niin kuin monen muunkin alumnin kohdalla ne liittyvät aivan arkiseen opiskeluun, yhteisiin ruokahetkiin Ilokivessä tai liikunnan kahvilassa.

”Meillä oli yksinkertaisesti samalla huumorintajulla varustettuja nuorukaisia muutama ja meillä oli erittäin hauskaa keskenämme.”

Opiskeluajalla syntyi hyviä ystävyyssuhteita. Hänen mielestään aina se ei ole tärkeää mitä ja missä tehdään, vaan kenen kanssa. – Vuorovaikutustaitojen kurssi meinasi mennä enemmän komediaksi koko homma, mutta mieleen se jäi, joten ilmeisen onnistunut oli sekin, Tupamäki muistelee.

Mikko Tupamäki tunnetaan pelaajauransa ohella etenkin liigatason koripallovalmentajana. Takana onkin 15 vuotta valmennusta eri tasoilla, junioreista aikuisiin. Hän on nimenomaan valmentaja, joka omaa esimerkkiä näyttämällä saa nuoret pelaajat innostumaan harjoittelusta. Jatkuva oppiminen merkitsee hänelle itsensä kehittämistä ja pyrkimystä ymmärtää ihmisiä, yhteiskuntaa ja maailmaa paremmin. Se on myös uusien näkökulmien löytämistä valmentamiseen, johtamiseen ja ennen kaikkea ihmisten kohtaamiseen ja kanssakäymiseen.

Tupamäen johdolla JBA:ssa pyritään luomaan ympäristö, jossa nuori pelaaja pystyy opiskelemaan ja harjoittelemaan tavoitteellisesti sekä samanaikaisesti pelaamaan joukkueessa isossa roolissa. Näiden kolmen asian on tuettavat toisiaan. Valmennukseen kehitetään uutta ajattelutapaa, johon yliopisto-opinnoista on löytynyt aineksia.  Tupamäki näkeekin yliopiston tarjoamina merkittävimpinä taitona  johdonmukaisen ajattelun kehittymisen ja ihmisen fysiologian kokonaisvaltainen ymmärtämisen.

”Opiskelu ennen kaikkea avaa mieltä siihen valtavaan tiedon määrään ja oppimisen mahdollisuuksiin, jota maailma tarjoaa.”

Usein meille ihmisille tuntemattomat asiat näyttäytyvät uhkana, mutta mitä enemmän opimme ja ymmärrämme, sitä enemmän ne voivat muuttua mahdollisuuksiksi, Tupamäki korostaa. Koko Jyväskylä Basketball Academy pohjautuu jatkuvan oppimisen ja itsensä kehittämisen periaatteeseen, mottonamme on ”parempi huomenna”.

 

 

 

 

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.