Elinikäinen oppiminen  luontainen osa elämää

Leena Laitinen valmistui kauppatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 1992.  Hän on tehnyt merkittävän uran erilaisissa vähittäiskaupan ja elintarviketeollisuuden johtotehtävissä. Työ on vienyt Viroon asti, ensin S-ryhmän toimitusjohtajaksi, sitten maajohtajaksi. Konsernijohtajuus Snellmannilla on vaihtunut vajaa vuosi sitten  Alkon toimitusjohtajuuteen.

Leena Laitisen ura on ollut nousujohteinen ja uusia aluevaltauksia on matkan varrella tehty. Ura elintarviketeollisuudessa ei ole kuitenkaan ollut alusta asti selviö.

Lukion jälkeen minulla ei ollut vahvaa kuvaa siitä, mitä haluaisin tehdä. Ajattelin, että ekonomin tutkinto on hyvä yleistutkinto.

Niinpä matematiikasta pitävän juankoskelaisen tie vei Jyväskylän yliopistoon laskentatoimea opiskelemaan. Laitisen mielestä Jyväskylä oli mainio kaupunki opiskella, sopivan kokoinen ja eläväinen. Mattilanniemen kampuksella oli hyvä henki ja kun yliopistolla tiedekuntia löytyi laajasti, pystyi opiskelemaan muutakin kuin oman tiedekunnan aineita. Myös liikuntatieteellisen tilat ja ohjatut opiskelijaliikunnat olivat kovassa käytössä. Siitä Laitinen antaa isot pisteet Jyväskylälle.

Tiedonhaluiselle luonteelle Jyväskylä on mainio paikka opiskella.

Elinikäinen oppiminen on ollut hänelle hyvin luontainen osa elämää;  elämän suola ja mainio energianlähde, kuten Leena asian ilmaisee. Maailma ympärillä on aina kehittynyt ja vaatinut oppimaan uusia taitoja, nyt entistä nopeammalla tahdilla. Välillä hän on ottanut opintovapaata osaamisensa täydentämiseksi. Strategista johtamista ja vähittäiskaupan strategiaa hän on opiskellut Ruotsissa, Englannissa ja Sveitsissä. Kielitaitoakin on karttunut; Laitinen puhuu ruotsia, englantia, saksaa ja viroa.

Leena Laitinen tietää kuinka tärkeää asioiden ymmärtäminen eri näkökulmista on; kuluttajien arki on oltava tuttua siinä missä liiketoimintaosaaminen ja tavarantoimittaminenkin. Uuden työnsä alkajaisiksi hän  tutustui eri tehtäviin organisaatiossa. Myymälätyössä hän oli Jyväskylässä. On hyvä katsoa asioita pöydän molemmilta puolilta.

Alko on yhtiönä kehittynyt viime aikoina paljon ja on ottanut aimo loikkauksen monikanavaisuudessa. Myös koko toimiala elää muutoksen aikaa mahdollisten lakimuutosten kanssa. Koko ajan opitaan uutta, niin töissä kuin siviilielämässä, Leena korostaa. Oman sisäisen motivaation ja oppimistyylin tunnistaminen on tärkeää, jotta oppiminen koetaan mielekkäänä ja hyödyllisenä. Utelias sekä arvostava asenne elämään ja muita kohtaan on hyvä lähtökohta.

 

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.