Pala sielusta jäi Jyväskylään

Hollolasta kotoisin oleva Leea Mattila on valmistunut psykologiksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2002. Nykyään hän työskentelee psykologina oman yrityksensä Psykologipalvelut MindLinkin kautta. Monille Leea on tuttu kasvo Toisenlaiset teiniäidit tv-ohjelmasta.

Psykologian opinnot olivat lukioikäisenä Leealle suuri haave. Hän panosti pääsykokeisiin lukemalla kirjoitusten jälkeen vuoden päivät, käyden samalla osa-aikaisesti töissä ja suorittaen avoimen yliopiston kursseja. Pääainevalintaan vaikutti Leean vahva kiinnostus ihmisten käyttäytymistä kohtaan.

Jyväskylän yliopiston Leea valitsi sen vuoksi, että yliopisto tarjosi muita vaihtoehtoja enemmän lapsi- ja perhetyötä sekä ammattikäytännön kursseja. Hän saikin muokattua tutkintoaan valitsemalla kursseista aina lapsiin tai perheisiin suuntautuneet vaihtoehdot.

Opinnot osoittivat hyödyllisyytensä jo harjoittelupaikan saamisessa ja myöhemmin työelämässä.  Jyväskylästä valmistuneilla psykologeilla on hyvä maine, Leea on huomannut. Hän uskoo hyvän maineen johtuvan juuri ammattikäytännön kursseista, jotka valmentavat hyvin työelämään. Leea kuvailee myös lämpimin sanoin tiedekunnan värikästä yhteisöä. Antoisinta oli opiskelu pienryhmissä, joka syvensi luennoilla opittuja asioita. Pienryhmädemoissa oli helpompaa kysyä ja ihmetellä.

”Opettelimme yliopistossa myös kirjoittamaan lausuntoja, mikä on mielestäni hirveän tärkeää. Psykologin lausunnolla voi olla iso vaikutus sen saajan elämään. Niiden kirjoittajan tulee siis tuntea vastuunsa ja olla eettisesti valveutunut”.

Opiskeluajoista Leea Mattilan mieleen jäi toisaalta ahkera puurtaminen toisaalta sosiaaliset tilanteet ja opiskelijajuhlat. Leean ystäväporukka otti opiskelun alusta alkaen vakavasti ja tekivät paljon töitä. Me autoimme paljon toinen toistamme ja opiskelimme yhdessä, Leea muistelee. Sosiaaliset tapahtumat taas toivat puurtamiseen sopivasti vastapainoa. Opiskelijaelämä jätti jälkeensä aivan huippuja muistoja ja toi edelleen voimissaan olevia ihmissuhteita ja verkostoa.

”Ainejärjestö Stimuluksen tapahtumat kolusin tietysti läpi! Ilokiven opiskelijalounasravintolassa tiirailtiin aina liikuntatieteellisen poikia”.

Opintojen päätyttyä Leea pääsi heti töihin lastenpsykologian pariin, mikä oli ollut hänen tavoitteenaan opintojen alusta alkaen. Hän on ollut töissä lastenpsykiatrian poliklinikalla ja lastensuojelussa. Nyt hän toimii päätoimisena yrittäjänä.

TV-ohjelmaan Leea Mattilaa pyydettiin mukaan tammikuussa 2016. Työ media-alalla on ollut valtavan antoisa kokemus. Vaikka hän toimiikin sarjassa psykologina, hän on päässyt tavallaan kokeilemaan toista alaa. – Olenkin tästä mahdollisuudesta äärimmäisen kiitollinen, Leea toteaa.

”Jyväskylä on aivan ihana opiskelukaupunki ja sen yliopisto on laadukas ja monipuolinen. Olen ihan älyttömän onnellinen, että sain opiskella juuri siellä. Pala omasta sielustani on jäänyt Jyväskylään.”

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.