IT-alan DuunIT-rekrymessut keräsivät 5.–6. marraskuuta Agoraan joukon opiskelijoita ja alasta kiinnostuneita.

Viidettä kertaa järjestettävät messut toivat yhteen 40 yritystä ja satoja IT:n ja kaupallisen alan opiskelijoita. Messut ovat vuosittain opiskelijoille hieno tilaisuus napata oman alan työ- tai harjoittelupaikka. Samalla yritykset saavat päivän aikana vaivattomasti kontaktia osaavaan työvoimaan.

Toive ensimmäisten messujen järjestämiseen tuli Jyväskylän kaupungilta pikaisella aikataululla. Tapahtuma sai kuitenkin suuren suosion sekä opiskelijoiden että näytteilleasettajien keskuudessa ja messut ovatkin kasvaneet vuosi vuodelta. Viime vuonna kaikki yritykset eivät mahtuneet mukaan, joten tänä vuonna messut pidettiin kaksipäiväisinä.

– Messut ovat järjestelyissä mukana oleville opiskelijoille puolen vuoden urakka, johon on kuulunut yritysten kontaktointi, messupaikkojen myynti, graafinen ilme ja verkkosivujen toteutus, messuja alusta asti koordinoinut ylipistonopettaja Eeva Pöykkö kertoo.

Messut poikivat työpaikkoja

IT-ala on ollut jatkuvassa kasvussa jo vuosikymmeniä, eikä tahti näytä hidastuvan. Alan suosiota kasvattaa paitsi jatkuva työtarjonta myös palkkojen kilpailukyky. Alan osaajille on jatkuvasti kysyntää – informaatioteknologian tiedekunnan tutkintotavoitteiden mittapuulla toisinaan liiankin nopeasti.

Aikaisesta töihin karkaamisesta huolimatta yliopisto on erittäin tyytyväinen IT-alan opiskelijoiden työllistymiseen. Opiskelijoiden ja alumnien työllistyminen kertoo koulutuksen korkeasta laadusta ja opintoalojen yhteiskunnallisesta arvosta. Myös DuunIT-messut ovat poikineet työ- ja harjoittelupaikkoja kymmenille opiskelijoille vuosittain. Työmahdollisuuksien lisäksi useat yritykset tarjoavat tilaisuuksia opinnäytetöiden tekemiseen.

Tapahtuman järjesti informaatioteknologian tiedekunta yhteistyössä ainejärjestöjen Cogito ry, Dumppi ry ja Linkki ry kanssa. Messut järjestetään seuraavan kerran vuoden 2020 marraskuussa. Lisätietoja messujen verkkosivuilta osoitteesta http://duunit.jyu.fi.

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.