Kuun viimeisenä perjantaina 27.11. vietetään Euroopan laajuista tiedetapahtumaa Tutkijoiden yötä. Jyväskylän yliopiston tapahtumassa on luvassa etäohjelmia, videoita, pelejä, pakohuone ja paljon muuta!

Tutkijoiden yössä tapahtuu yhden päivän aikana vaikka mitä, kun tutkijat kohtaavat yleisönsä ja pääsevät esittelemään tutkimustaan. Yleisö saa puolestaan tilaisuuden kurkistaa tieteen saavutusten maailmaan. Lisäksi tapahtumassa on mahdollista oppia, oivaltaa ja kokea paljon uutta sekä tutustua siihen, mitä tutkijan työ pitää sisällään.

Tutkijoiden yö oli viime vuonna huippusuosittu: tapahtumaan osallistui lähes 15 000 kävijää.

Oletko miettinyt, millaista aivotutkijan työ on? Haluaisitko osallistua päiväkotiryhmäsi kanssa tiedetuokioihin tai kuulla kouluryhmäsi kanssa lisää EU:sta? Kiinnostaako sinua tutustua myrkkysammakoihin, katsella kemian pamauksia ja poksahduksia, oppia hiukkas- ja ydinfysiikasta tai kysyä tutkijalta siitä, mikä sinua luonnossa ihmetyttää. Tämä ja paljon muuta on mahdollista kokea Tutkijoiden yössä! Noin kolmekymmentä erilaista ohjelmaa varmistavat, että saat vastauksia tiedonjanoosi.

Tänä vuonna Tutkijoiden yö järjestetään kokonaan etänä virtuaalisella tapahtuma-alustalla. Aamupäivän ohjelma on suunnattu erityisesti päiväkoti-ikäisille, koululaisille ja nuorille. Osaan aamupäivän ohjelmista ryhmien tulee varata itselleen esitys tai ennakkoilmoittautua. Tiedot ja ohjeet tähän löydät Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yön ohjelmasivuilta. Illalla on tiedossa ohjelmaa niin aikuisille kuin koko perheelle. Tämän lisäksi voit tutustua mielenkiintoisiin tiedeaiheisiin videoihin, peleihin ja muihin materiaaleihin koko tapahtumapäivän ajan juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy.

Tervetuloa mukaan!

Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yö 27.11.2020. Katso ohjelma ja koko aikataulu osoitteesta www.jyu.fi/tutkijoiden-yo

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.