Tieteen ja koulutuksen tukemisessa avautuu nyt paikka jokaiselle! Jyväskylän yliopisto aloittaa uuden diplomi-insinöörikoulutuksen syksyllä 2021. Teknologian haasteisiin ja työelämän tarpeisiin aivan uudella tavalla vastaava koulutus kaipaa kumppaneita kampukselle ja rakentamaan uutta monitieteistä koulutusta.

Uudet diplomi-insinöörit valmistuvat ihmistieteitä ymmärtäviksi tekniikan asiantuntijoiksi. Heiltä on lupa odottaa esimerkiksi IT-järjestelmiin ja teknologioihin ratkaisuja, jotka vastaavat nykyistä paremmin ihmisten tarpeita ja toiveita. Monitieteinen ajattelu ruokkii joustavaa ja ratkaisukeskeistä ajattelua, joka on perustana aivan uudenlaisille innovaatioille.

Koulutus palvelee koko elinkeinoelämän kenttää, yhtä lailla maakunnassa kuin valtakunnallisesti. Uusilla asiantuntijoilla on myös kansainvälistä kysyntää.

Yhteistyötä tekniikan alan rakentajana yliopisto tekee monilla tavoilla: esimerkiksi opinnäytetöissä, harjoitteluissa, lukioyhteistyössä, kehityshankkeissa tai tutkimusprojekteissa.

Jos haluat, voit osallistua esimerkiksi professuurien ja työelämäprofessuurien rahoittamiseen, jotka toimivat linkkeinä yliopiston ja työelämän välillä. Professuurit ovat tärkeitä aloille, joissa on suuri osaajatarve ja jotka yliopiston kumppanit näkevät tärkeiksi.

Valtion käynnistämän vastinrahakampanjan ansiosta jokainen yksityinen lahjoituseuro tuo jopa 2,5-kertaisen vastinrahoituksen. Panoksellasi on siis moninkertainen vaikutus ja samalla voit hyödyntää verovähennyksen. Jyväskylän yliopiston varainhankintakampanja käynnistyy vuoden 2021 alussa.

Pysythän kuulolla, kerromme DI-koulutuksen suunnitelmista koulutuksen verkkosivuilla www.jyu.fi/diplomi-insinoori  tai otathan yhteyttä koulutukseen ja sen tukemiseen liittyvissä kysymyksissä informaatioteknologian tiedekunnan dekaani Pasi Tyrväiseen, tekniikan koulutuksen työelämäprofessori Janne Roslöfiin, koulutuksesta vastaavaan varadekaani Lauri Kettuseen tai Jyväskylän yliopiston yhteiskuntasuhdepäällikkö Anu Mustoseen.

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.