Vuoden 2018 yliopistopäiviä vietetään vahvasti kulttuurin merkeissä, sillä yliopistopäiviä isännöi Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos.

Perjantaipäivän ohjelma tarjoilee monipuolisen kattauksen erilaisia maistiaisia laitoksen tutkimustoiminnasta sekä taiteellisista sisällöistä. Aamupäivän ohjelmassa on myös vuoden tiedeviestintäteko- ja opetuksen kehittäjä -palkintojen jako. Iltapäivän aluksi tutkijat ja laitoksen väki jalkautuvat kaupungille kauppakeskus Sokkariin ja Seppään sekä taidemuseoon, Suomen käsityön museoon, Alvar Aalto –museoon ja kaupunginkirjastoon.

Musiikkitarjonnasta vastaavat laitoksen opiskelijat esiintyvät Local Culture Hostelissa ja taidemuseossa. Suomalainen musiikkikampus ja Mandolin Mountain esiintyvät kauppakeskus Sokkarissa ja Sepässä.

Kirjallisuuden ystäville löytyy ohjelmaa kauppakeskus Sepän Suomalaisessa kirjakaupassa. Äänessä ovat Riikka Ala-HakulaRisto Niemi-Pynttäri sekä Susi Nousiainen ja Nasti Rings, jotka kertovat tuotannostaan. Tilaisuuden juontaa Risto Niemi-Pynttäri.

Yliopistopäivillä esittäytyy taidetta monitieteellisin metodein tutkiva Recenart. Recenartin tutkijat hyödyntävät erilaisia yliopiston teknologioita vastatakseen kysymyksiin taideteosten ajoituksesta, aitoudesta ja alkuperästä. Taideteoksen aitouden osoittaville palveluille on ollut kysyntää, sillä taidepiireissä esiintyy paljon rikollisuutta. Tästä jännittävästä tutkimustyöstä pääsee kuulemaan Taidemuseossa.

Myös muissa museoissa tapahtuu: Alvar Aalto –museossa lähestytään  Aallon työt näyttäytyvät arkkitehtuurimatkailukohteina. Suomen käsityön museossa on mahdollista perehtyä aikamme ilmiöön, populismiin, ja sen tutkimiseen. Kaupunginkirjastossa on tavattavissa pelitutkijoita, jotka vastaavat pelejä ja pelaamista koskeviin kysymyksiin.

Päiväohjelma päättyy Musicalla vuoden alumnin palkitsemiseen ja keskustelutilaisuuteen taiteiden ja luovuuden inhimillisestä merkityksestä. Keskustelijoina ovat professori Heikki Hanka, dosentti Lenita Hietanen, graafikko Minja Revonkorpi, esittävien taiteiden läänintaiteilija Vesa Plath ja musiikkitoiminnan suunnittelija (vanhempainvapaalla) Heini Siltainsuu.

Lauantain alumnipäivän ohjelmassa on luvassa  laitoksen ainejärjestöjen Triolin ja Corpuksen iltatilaisuudet jäsenilleen ja alumneille.

 

Yliopistopäivät Jyväskylän yliopistossa 26.-27.10.2018.

Katso tarkempi ohjelma ja aikataulu osoitteesta:

https://www.jyu.fi/akateemiset-tapahtumat/yliopistopaivat

 

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.