Simulaatio-oppimisesta kiinnostuneille on tarjolla marraskuussa avoin ja maksuton verkkoseminaari. Se tarjoaa koulutusrajat ylittäen ajankohtaista tietoa simulaatioiden mahdollisuuksista ja tutkimuksesta. KoKemus-hankeeeseen kuuluva seminaari on 19.11, ilmoittautuminen 16.11. mennessä.

Seminaarin teemana on ”Simulaatio-oppimista yli koulutusrajojen”. Seminaarissa metsäalan, lennonopetuksen, pelastusalan, terveyden, hyvinvoinnin, aikuispedagogiikan ja aivotutkimuksen osaajia ja kouluttajia sekä näiden alojen yrityksiä kokoontuu yhteen jakamaan osaamistaan ja oppimaan toisiltaan.

”Uusissa oppimisympäristöissä toimiminen herättää kysymyksiä; miten minun odotetaan siellä toimivan tai mitä siellä tehdään? Monet virtuaalimaailmassa tehtävät asiat ovat kuitenkin hyvin samanlaisia kuin reaalimaailmassa. Hienointa on tekemisen laajentaminen. Esimerkiksi oman simulaatioharjoitukseen palaaminen ulkopuolisen katsojan silmin. Teknologia tarjoaa hienoja mahdollisuuksia päästä yhdessä ideoimaan ja kokemaan uutta”, sanoo Pekka Ouli, Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän (POKE) digitaalisten oppimisympäristöjen asiantuntija.

Keski-Suomessa on paljon osaamista

Verkkosseminaari on osa KoKemus –hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa osaamiskeskittymää ja koota yhteen simulaatio-oppimisesta ja aikuiskoulutuksesta kiinnostuneet. Tarkoituksena on, että verkostossa eri toimijat oppilaitoksista ja yrityksistä voisivat jakaa kokemuksiaan ja oppia yhdessä sekä tunnistaa uusia sovelluskohteita simulaatio-oppimiselle.

”Keski-Suomessa on huomattu, että simulaatioita ja virtuaalitodellisuuden ympäristöjä opetuksessa ja oppimisessa hyödyntävät tahot ja koulutuksen osaajat kannattaa koota yhteen”, sanoo hankkeen johtaja Mikko Vesisenaho.

”Tämä tapahtuma on loistava tilaisuus kohdata simulaatiotoimijoita eri aloilta ja verkostossa tehdään kansainvälisestikin uraa uurtavaa työtä simulaatio-opppimisen kehittämiseksi – siitäkin kuulemme lisää tapahtumassa”, hän lupaa.

KoKemus-hanketta rahoittaa EAKR. Toteuttajina ja kumppaneina ovat Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy (JAMK) ja Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä (POKE), Firstbeat Technologies Oy, Ilmasotakoulu, Patria Aviation Oy, fysioterapiayritys Liikkeen Viisaus sekä Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri Onerva.

Hyvien toimintatapojen jakamiseksi hanke toteuttaa työpajoja eri organisaatioissa. Keskeistä toimintaa ovat erilaiset toteutuksen pilotoinnit ja tutkimuspohjainen kehittäminen. Esimerkiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun pilotin tavoitteena on kehittää kuntoutuksen simulaatio-oppimista ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistolla (POKE) pureudutaan metsäkoneella työskentelyn harjoitteluun simulaatioympäristössä.

Ilmoittautuminen ja seminaarin ohjelma

Lisätietoja hankkeesta www.jyu.fi/kokemus

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.