Adam Burwell tuottaa Jyväskylässä kuvatut lumilautailuvideot. In November, lupaa Adam Burwell.
Silloin Jyväskylän yliopistolla kuvatut lumilautailuporukan laskut ja dokumentti on nähtävissä. Hän lupaa laittaa kuvausten tulokset nähtäville  meillekin.

Kuvausten tähtinä laskivat veljekset Mark ja Craig McMorris. Olympiamitalisti Mark McMorris sai pronssia Pyeongchangin ja Shotsin kisoista. Craig kuuluu Kanadan slopestyle-maajoukkueeseen ja on tunnettu lajin tv-kommentaattori.

 

Ikkunoista ihailimme ja hirvittelimme, kun lautailijat temppuilivat peräkanaa yliopiston päärakennuksen sivuosan katolta. Alle oli kolattu kumpareentapainen alastuloksi. Kamerat tallensivat laskuja useista suunnista. Aurinko paistoi ja lumi saatiin lentämään. Seuraavana päivänä porukka pehmensi hankea Ilokiven ikkunan takana sisällä ruokailevan yleisön iloksi.

Mikä toi teidät Seminaarinmäen katoille ja kaiteille?
– Suuri sankarimme on ollut Eero Ettala ja tulimme hänen jalanjäljissään ja vinkistään, kertoo Craig McMorris.
Vancouverista piti kartalla siirtyä oikealle, oikealle ja sieltä löytyi Suomi, Venäjän vierestä, Craig kuvasi.
Eero Ettala oli mukana myös kampuksella.

Jyväskylässä kymmenhenkinen porukka teki kuvauksia muutaman päivän ajan. Kuvausvarusteita kulki kaksi pakettiautollista. Työnjako ja tekniikka oli ammattimaista, vaikkakaan yliopistoon tai kaupungin suuntaan järjestelytiimi ei ollutkaan etukäteen ollut yhteydessä. Alvar Aallon nimi ei tehnyt erityistä säväystä eikä schoolin laadustakaan ollut joukolla tarkkaa tietoa. Lopputulos ratkaisee: lumi, vauhti, valo, näyttävät laskut ja paikkojen yllätyksellisyys.

Nathan Evans vas., Jeremy Cox, David Ehrenreich ja Craig McMorris tekivät hyppypäivien jälkeen haastattelujen kuvaukset yliopiston päärakennuksella.

Mikrofonin kanssa töitä tehneen David Ehrenreichin mukaan filmaukset onnistuivat hyvin. Laskupäivien jälkeen haastatteluja ja analyysejä joukko työsti yliopiston päärakennuksen aulassa isojen ikkunoiden äärellä viime viikonloppuna.
– Seuraavat lumilautailut kuvaamme Alaskassa, kertoi David Ehrenreich.

Adam Burwell tuottaa lumilautailuaineistoa kansainvälisten kanavien kuten CBC:n urheiluyleisöille. Tunnettu on muun muassa hänen elokuvansa Unbroken, The Snowboard Life of Mark McMorris.

Yläkuvassa Adam Burwell.
Alakuva: Nathan Evans vas., Jeremy Cox, David Ehrenreich ja Craig McMorris tekivät hyppypäivien jälkeen haastattelujen kuvaukset yliopiston päärakennuksella.

Katso myös video; Mark McMorris visited Jyväskylä on 21 February

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.