Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja Jyväskylän yliopiston yhteinen monitieteinen tiedepäivä järjestetään tänä vuonna teemalla: Yhdessä enemmän – terveyden ja hyvinvoinnin infrastruktuurien hyödyntäminen yhteisvoimin. Kaikille avoin tilaisuus järjestetään etäyhteyksin. Tiedepäivä on torstaina 29.10. klo 9-14.30. Tervetuloa osallistumaan!

Päivä on jo kuudes sairaanhoitopiirin ja yliopiston yhteinen tiedepäivä. Sairaanhoitopiirillä ja yliopistolla on jo vuosia ollut yhteisprofessuureja, jotka ovat toimineet päivän liikkeelle panevana tekijänä.

– Yliopistossa ja sairaanhoitopiirissä on toisiaan täydentävää osaamista ja infrastruktuuria ja pitkä tausta yhteistyölle, joka on kuitenkin rakentunut paljolti henkilökohtaisten suhteiden ja ideoiden varaan. Tiedepäivä kytkeytyy syyskuussa solmittuun kumppanuussopimukseen, jonka tavoitteena on tuoda yhteistyömahdollisuudet laajemmin ja jäsennetymmin koko tutkijakunnan ja eri tieteenalojen ulottuville ja siten lisätä yhteistä vaikuttavuutta, erityisasiantuntija Päivi Fadjukoff Jyväskylän yliopistosta sanoo.

Tiedepäivään kokoontuu suuri joukko eri alojen tutkijoita, käytännön toimijoita sekä päättäjiä kuulemaan, keskustelemaan ja ottamaan kantaa tutkimuksesta nouseviin polttaviin kysymyksiin. Tänä vuonna pureudutaan yhteistyöhön esitellen uusia yhteistyön mahdollisuuksia ja esimerkkejä toteutuneista yhteistyöhankkeista.

– Uudet toimintaympäristöt mahdollistavat uudenlaisia tutkimussuunnitelmia, joilla on aiempaa todennäköisempää saada rahoitusta ja onnistua julkaisemaan tuloksiaan huippulehdissä. Osallistua kannattaa erityisesti, jos etsii rohkeasti uusia mahdollisuuksia tehdä huippututkimusta, mikä vastaa yhteiskunnallisiin tarpeisiin ja tuottaa yksilölle hyvinvointia, professori Riku Nikander arvioi.

Tiedepäivä on kaikille avoin ja mukaan pääset tänä vuonna etäyhteyksillä kätevästi oman työpöydän äärestä tai kotisohvalta.

Ilmoittaudu tiedepäivään pe 23.10. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/0A76462564008C55

Lisätietoja ja tallenne päivästä sekä materiaalit löytyvät liikuntatieteellisen tiedekunnan verkkosivuilta Tiedepäivän jälkeen.

Ohjelma:

9.00-9.20 Avauspuheenvuorot

9.30-11.30 Tervetuloa tutkimusyhteistyöhön sairaanhoitopiiriin

KESKUSTELU: Infran avulla uusia avauksia

11.30-12.15 Lounastauko

12.15- 14.15 Tervetuloa tutkimusyhteistyöhön yliopistoon

KESKUSTELU: Infran avulla uusia avauksia

14.15 Päätössanat ja sopiminen Tiedepäivästä 2021

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.