Kauppakorkeakoululle myönnetty AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) -akkreditointi on kansainvälisesti merkittävin kauppatieteelliselle koulutusyksikölle myönnettävä korkealaatuisen opetuksen ja tutkimuksen tunnustus. Kaikista alan yksiköistä maailmassa vain noin viisi prosenttia on saanut AACSB-akkreditoinnin.

– Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä — akkreditointi on iso asia niin Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle kuin koko yliopistolle. Aktiivinen, systemaattinen ja pitkäaikainen toimintamme kehittäminen on tiivistynyt viisivuotisessa akkreditointiprosessissa. Prosessissa on vuosien varrella ollut mukana valtava määrä ihmisiä, ja haluankin kiittää kaikkia henkilökunnan jäseniä, opiskelijoita sekä yhteistyökumppaneita yhteistyöstä, kommentoi dekaani, professori Hanna-Leena Pesonen.

Akkreditointi nostaa kauppakorkeakoulun kansainvälistä profiilia

AACSB-akkreditointi nostaa erityisesti Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälistä profiilia. Se tuo kauppakorkeakoululle myös laajempia mahdollisuuksia kansainvälisillä koulutus- ja tutkimusmarkkinoilla. Suomen kauppatieteellisistä koulutusyksiköistä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu on neljäs AACSB-akkreditoinnin saavuttanut yksikkö.

– Akkreditointi on ollut erittäin hyödyllinen ja antoisa prosessi kokonaisvaltaisessa toimintamme kehittämisessä. On hienoa päästä jatkamaan tätä työtä akkreditoitujen kauppakorkeakoulujen verkostossa, kertoo kauppakorkeakoulun hallintopäällikkö Kirsi Murtosaari.

Kauppakorkeakoulu sitoutunut vahvasti laatutyöhön

AACSB:n mukaan Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun korkea opiskelijatyytyväisyys, tutkinnon suorittaneiden vahva työllistyminen ja nousussa oleva korkealaatuisten vertaisarvioitujen julkaisujen määrä ovat osoitus kauppakorkeakoulun opetuksen ja tutkimuksen laadukkuudesta. Myös kauppakorkeakoulun vahvaa sitoutumista laatutyöhön kiiteltiin.

AACSB-akkreditointi edellyttää jatkuvaa laadun parantamista sekä toiminnan kehittämistä ja akkreditoinnin jatkuminen arvioidaan viiden vuoden välein.

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.