Yliopistopäivillä 2020 puhuttiin osaamisesta vahvuutena. Oman osaamisen ymmärtäminen ja tunnistaminen auttaa niin urasuunnittelussa kuin työnhaussakin. Itsetuntemus ja sosiaalisen median hallitseminen on tässä olennaista.

Yliopistopäivät järjestettiin ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan verkkototeutuksena. Päivä koostui kolmesta osiosta: luennosta, webinaarista sekä workshopista. Ohjelma oli alumnien lisäksi avoin myös opiskelijoille, joille työllistymistä käsittelevät sisällöt ovat ajankohtaisia.

Päivän ohjelma keräsi huippuhyvän palautteen. Erityisesti kiiteltiin ohjelmaa ja mahdollisuutta osallistua ohjelmaan etänä.

Yliopistopäivät aloitti alumnimme Saana Rossin luento työnhakuun liittyvistä sudenkuopista. Vuoden rekrytoijana 2018 palkittu Saana kertoi työnantajan näkökulmasta parhaat vinkit kuinka vältää pahimmat virheet ja tulla huomatuksi ja sitä kautta rekrytoiduksi.

Huijarisyndrooma vaivaa korkeakoulutettuja

Huijarisyndroomalla tarkoitetaan ajatusta siitä, että oma osaaminen ei oikeastaan ole todellista osaamista. Vaikka työstä saisi hyvää palautetta ja ansioluetteloon olisi kertynyt sivuja, silti oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen saattaa olla vaikeaa. Akateemisesti koulutetuilla osaaminen on usein hyvin ylätasolla ja vaikeasti konkretisoitavissa.

”Oman osaamisen sanoittaminen on tärkeintä, jos haluaa tulla rekrytoiduksi. Sen eteen kannattaa tehdä töitä. Se on investointi itseen”.

Opintojen jälkeen työpaikka voi löytyä alalta, jota opintojen aikana ei välttämättä ole edes tullut ajatelleeksi. Rossi kehottikin  yhdistämään omat vahvuudet omaan motivaatioon ja peilata sitä eri työtehtäviin. Hiljalleen muotoutuu tehtävä ja työnkuva, jonka parissa haluaa toimia. Suuri virhe työnhaussa on minäkeskeisyys. Työnantajat tahtovat myös kuulla, miksi on kiinnostunut juuri heistä ja kyseisestä tehtävästä.

”Työnhakuhan on perimmältään myyntiä. Tee ostaminen työnantajalle mahdollisimman helpoksi”.

Osaaminen muuttuu tulevaisuudessa

Keskipäivän webinaarissa Sebastian SiukonenSoila Lemmetty ja Pekka Neittaanmäki alustivat lyhyesti osaamiseen liittyvistä muutoksista, joita tulevaisuudessa on odotettavissa. Tiimien välinen osaaminen, itseohjautuvuus ja tekoäly kirvoittivat suuren määrän kysymyksiä alustusten pääteeksi. Aiheesta olisi voinut käydä pidemmänkin keskustelun.

Sebastian Siukonen puhui tiimien välisestä osaamisesta ja sen kasvattamisesta

 

Ole osaaja, joka löydetään

LinkedIn on tänä päivänä tärkein oman asiantuntijuuden esittelyn kanava. Osaajia etsitään verkosta, mutta miten hyvin sinut löydetään? LinkenIn-asiantuntija Tom Laine kertoi iltapäivän webinaarissa parhaimmat vinkit kuinka nostaa omaa näkyvyyttään ja rakentaa henkilöbrändiä.

Vaikka LinkedIn on suosituin ammatillisen osaamisen kanava, Tom Laine kehotti pohtimaan, mikä on itselle paras tapa kommunikoida ja mikä kanava sopii siihen parhaiten.  Yhdelle luontevin paikka on Twitter tai LinkedIn, toiselle Facebook.

LinkendIn sisällöntuotanto eroaa muista sosiaalisen median kanavista merkittävästi. Työpajan parasta antia olivatkin neuvot siitä, kuinka omille sisällölleen saa kaikista suurimman näkyvyyden. Moni osallistujia koki ahaa-elämyksiä.

”Sitten vain aktiivisesti osallistumaan ja verkostoitumaan. Mikäli tahtoo menestyä, asiantuntijuuttaan täytyy jakaa”.

 

Yliopistopäivät 2020 – Vahvuutena osaaminen järjestettiin 23.10.2020

Tilaa tuoreimmat JYUNITY-jutut näppärästi sähköpostiisi. Voit tarvittaessa peruuttaa tilauksesi koska tahansa.